12Reiki is bekend over de hele wereld. Het is een holistische benadering met de bedoeling het gevoel van welzijn en rust van de ontvanger te bevorderen.

Reiki is een natuurlijke methode om ontspanning te geven, en te kalmeren. Dit gebeurt door de handen op verschillende plaatsen op of net boven verschillende plekken van het lichaam te leggen. Reiki zorgt tevens voor een evenwichtige balans op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Reiki is veilig voor iedereen: gezonde mensen, zieke mensen. Voor kankerpatiënten is Reiki een complementaire behandeling.

Het begrip voor het Japanse karakter "Reiki"is "Universele Energie". Het is de energie die in en om ons heen is.

 

 

Reiki-behandeling13

Tijdens de behandelingen zal reiki stromen naar de plaatsen waar het nodig is. Dit is te voelen door de warmte van de behandelende handen. U houdt uw kleding aan en krijgt als u dit wilt een deken om warm te blijven.

Duur van de behandeling: tussen 1 en 1½ uur.

14Iemand die met toewijding studeert (mediteert) en met bezieling werkt om lichaam en geest te versterken en een beter mens te worden, wordt 'een man van grote geest' genoemd. Mensen die deze grote geest gebruiken ten bate van het welzijn van de maatschappij, dat wil zeggen het juiste pad wijzen om het goede te doen, worden 'leraren' genoemd. Usui was zo een leraar. Hij onderrichtte de therapie van Reiki. Talloze mensen kwamen naar hem toe om Reiki te leren.